Élő chat

2016 Ötéves Magyarország Alaptörvénye - Speciális blokk

2016 Ötéves Magyarország Alaptörvénye - Speciális blokk
Típus: Bélyeg blokk
Elérhetőség: 4 - 5 nap
Ár: 4.900Ft
Nettó: 4.900Ft
Menny.:  
   - VAGY -   

A Magyar Posta Magyarország Alaptörvénye aláírásának ötödik évfordulója tiszteletére, a 2011-ben kibocsátott Magyarország Új Alaptörvénye című bélyegblokk fekete sorszámozású alap-, és piros sorszámozású kristályos változatát 4000-4000 példányban „Ötéves Magyarország Alaptörvénye”, „2016. április 25.” szövegezésű felülnyomással bocsátja ki. A blokk felülnyomása és a kapcsolódó kiadványok – a 2011. évi kibocsátást is tervező – Benedek Imre grafikusművész terve alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.

Magyarország Alaptörvénye a magyar jogi hierarchiában a legfelsőbb szintű jogforrás. 2011. április 18-án az Országgyűlés fogadta el az új Alaptörvényt, melyet a köztársasági elnök 2011. április 25-én, húsvéthétfőn írt alá ünnepélyes keretek között. Az új normaszöveg 2012. január 1-jén lépett hatályba. Az Alaptörvény Magyarország jogrendszerének alapja. Az Országgyűlés ebben szabályozza Magyarország jogrendjét, az állampolgárok alapvető jogait és kötelezettségeit, meghatározza az államszervezetre vonatkozó alapvető szabályokat. Az Alaptörvény nem jogszabály, hanem a legmagasabb szintű jogforrás, minden más jogszabály ebből vezethető le és erre vezethető vissza, így az Alaptörvénnyel jogszabály nem lehet ellentétes. Forrás: kormány.hu

A sorszámozott filatéliai különlegesség főmotívuma a Szent Korona. A bélyegblokk dombor-technikával, huszonhárom karátos aranyfóliával és ofszetnyomással készült; UV fénybe helyezve azon a „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” felirat olvasható.

A felülnyomott blokkhoz tartozó elsőnapi boríték egy, az alkalomhoz készített mappában kap helyet. A kristályokkal díszített piros sorszámozású blokk egyedi védőcsomagolásban vásárolható meg.

Forrás: Posta

Írja meg véleményét

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:Tag-ek: bélyeg
Élő chat
Bélyeg Webáruház © 2023