Élő chat

2011 az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége

2011 az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége
2011 az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége
Típus: Speciális bélyeg
Elérhetőség: Raktáron
Ár: 14.000Ft
Nettó: 14.000Ft
Menny.:  
   - VAGY -   

A Magyar Posta Zrt. forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségét.

2011. január 1. és június 30. között Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Hazánk feladata lesz, hogy az Európai Unió napirendjén szereplő ügyeket a 27 tagállam közös érdekeinek megfelelően alakítsa. Az elnökség ezzel együtt több szempontból is egyszeri és megismételhetetlen jelentőséggel bír.

Az uniós tagállamok körében általánosan elfogadott nézet, hogy az első soros elnökség egyfajta tűzkeresztség: akkor értjük meg igazán ezt a bonyolult döntéshozatali mechanizmust, ha egyszer már irányítottuk. Az elnökség politikai, diplomáciai, szakmai és kommunikációs feladatokat egyaránt jelent, és az ezekben elért eredmények mind részévé válnak az adott tagállam megítélésének.

Ez a hat hónap Magyarországot, mint uniós tagállamot egyúttal láthatóbbá teszi az Unión belül és kívül, a hazai közvéleményben pedig újra tudatosítja az Európai Uniót, annak előnyeit és lehetőségeit.

A Lisszaboni Szerződés 2010. január 1-jétől bevezette az úgynevezett trió elnökséget. Ennek alapján a soros elnökségek hármas csoportokba állnak össze, és ebben a keretben folytatnak koherens,

hosszú távú együttműködést. Magyarország Spanyolországgal és Belgiummal alkot közös triót, melyek 2010 első, illetve második félévében látták el a soros elnöki feladatokat.
A magyar elnökség politikai napirendjét az emberi tényező köré kívánja építeni és négy fő témakörre összpontosít: növekedés és foglalkoztatás az európai szociális modell megőrzéséért; erősebb Európa; polgárbarát unió; bővítés és szomszédságpolitika. (Forrás: mfa.gov.hu eu2011.hu)

A bélyeg főmotívuma az elnökség – kézírást idéző – hivatalos logoja, az „eu” rövidítés trikolor betűívének részlete és „Az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége” felirat. A bélyegek a 36 bélyegképet tartalmazó ívbe egyedi elrendezéssel, ún. középpontos tükrözéssel kerültek. A bélyegképek soronként 90°-kal, azonos állásban, illetve 180°-kal elforgatva találhatók.

A négyzet alakú bélyegív ívszélének bal és jobb oldalán az egy-egy bélyegképről kifutó nemzeti színek mellett „A Magyar Posta a magyar EU-elnökség küldeményeinek hivatalos szállítója.” felirat és a logo ismétlődik. A kompozíció a felső ívszélen kiegészül a vonalkóddal, az alsó ívszélen pedig csak a logo és a kifutó trikolor látható. Az alkalmi borítékon és bélyegzőn a bélyegkép motívumai ismétlődnek.

Forrás: Posta

 

Tippek!
Bélyegek >> 
Speciális bélyegek >> 
Bélyeg információk >> 
Bélyeg hirdetések >> 
Hirdetés feladása >>

 

Írja meg véleményét

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:Tag-ek: bélyeg
Élő chat
Bélyeg Webáruház © 2024